Hoe weet je of uw airco onderhoud nodig heeft?


Enkele belangrijke symptomen van een airco die nodig aan een onderhoudsbeurt toe is:

  • Maakt je installatie meer lawaai dan gewoonlijk, dan kan het zijn dat de filters verstopt zijn. Reinig deze dan eerst door het stof met een stofzuiger weg te halen. Blijft het lawaai dan kunnen er mechanische problemen zijn. Contacteer ons dan. Ook bij geratel en geborrel is onderhoud aangewezen.
  • Verminderd koelvermogen: als je airco er langer over doet om een ruimte gekoeld te krijgen, is het koelvloeistofpeil allicht te laag.
  • Ook stijgende energiekosten kunnen wijzen op een slecht onderhouden installatie.

Laat je airconditioning onderhouden door een pro!

Als je je airconditioning verplicht moet laten onderhouden, dan moet gebeuren dit door een erkend technicus.Intelligent Wonen is een erkend koeltechnisch bedrijf in gans Europa.

Zelfs als je de airconditioning niet verplicht moet onderhouden, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder concrete defecten is één keer per jaar aangewezen. Doordat de specialist jouw airco-installatie regelmatig nakijkt kunnen problemen of defecten tijdig worden opgespoord en opgelost. Zo zorg je ervoor dat jouw installatie langer meegaat en voorkom je hoge kosten om de airco te herstellen.

Wij, Intelligent Wonen, staan volledig achter het jaarlijks onderhouden van een airco-installatie. Als er een jaarlijks onderhoudscontract is, kan u de standaardgarantie van uw Daikin toestel verlengen tot 8 jaar na de opstartdatum! Tijdens het onderhoud worden de filters, condensor en verdamper van de binnen- en buitenunit gereinigd. De inhoud van het koelmiddel wordt gecontroleerd. Er wordt een grondige lekkage test uitgevoerd. De afvoer van het condenswater en eventueel de condenspomp worden getest.

Hieronder vindt u onze checklist van een onderhoudsbeurt:
 
 - Filters in de binnen-unit reinigen.
 - Nazicht en reinigen van de condenswater afvoer
 - Buitenunit grondig reinigen - Nazicht, testen en afstellen van alle regelapparatuur
 - Controle werking compressor
 - Nazicht werking van de ventilatoren
 - Controle op leidingisolatie
 - Controle inhoud koelmiddel
 - Opsporen en verhelpen van lekkages.
 - Controle van alarmeringen.
 
 

Laat jouw warmtepomp steeds installeren door een erkend koeltechnisch bedrijf. Zo ben je zeker dat jouw installateur over de nodige competenties beschikt en heb je als klant een grotere kwaliteitsgarantie. Intelligent Wonen is een erkend koeltechnisch gecertificeerd bedrijf
en werkt enkel met eigen installateurs, die beschikken over een Rescert attest.

 Terug naar overzicht  vraag gratis offerte aan in 2min !