Een airco zonder buitenunit: voordelen, nadelen en kosten

Wat zijn airco’s zonder buitenunit?

Een airco zonder buitenunit bestaat uit één toestel dat je in je woning installeert. Zo’n systeem koelt je huis door de warme lucht uit je huis naar buiten te blazen via een luchtafvoer, meestal door een halfopen raam of een gat in de muur.

De mobiele airco, de voordelen

Een mobiele airco zonder buitenunit heeft wielen en kun je makkelijk verplaatsen. Omdat je aan de buitenkant van je huis helemaal niets moet installeren, is het een praktische oplossing voor wie zijn gevel liever niet volhangt met technische onderdelen. Een mobiele airco vergt dan ook geen of amper installatiewerk. Maar ook de prijs van een mobiele airco is een stuk goedkoper in vergelijking met een klassieke airco met buitenunit.

… maar zijn ze écht handig?

Houd er evenwel rekening mee dat airco’s zonder buitenunit slechts één ruimte tegelijkertijd in je huis kunnen koelen. Wil je toch meerdere kamers koelen, dan heb je ook meer airco-consoles én meer afvoerbuizen nodig. Ook zitten bij een airco zonder buitenunit alle onderdelen in één toestel, waardoor dit groter is dan een traditionele binnenunit. Maar ook de lawaaierige compressor bevindt zicht daardoor binnen. Dit kan tot enige geluidshinder leiden.
Doordat er geen buitenunit is, hebben mobiele airco’s doorgaans een lager vermogen en een hoger verbruik (energieverslindend). Hierdoor kunnen ze geen grotere ruimtes koelen.
Je zult begrijpen dat airco’s zonder buitenunit vooral praktisch zijn als je om een of andere reden écht geen buitenunit kunt installeren. Maar om warme, muffe lucht uit je huis te verwijderen zijn deze toestellen niet ideaal. Sommige modellen zijn ook niet bepaald geruisloos. Om werkelijk te genieten van een comfortabele en energiezuinige oplossing, is het daarom aangewezen om te investeren in een duurzame airco met buitenunit.
 
Ben je op zoek naar het ideale aircosysteem, maar weet je niet welk model je moet kiezen? Intelligent Wonen stelt al hun kennis en ervaring ten dienste van jouw project en geven duidelijk advies. Ze helpen je graag een airco kiezen die helemaal beantwoordt aan jouw noden én binnen jouw budget past. Aarzel niet om contact op te nemen, wij beantwoorden vrijblijvend jouw vragen en maken een offerte op maat. Intelligent Wonen is trotse partner van Daikin.


 
 
Laat jouw warmtepomp steeds installeren door een erkend koeltechnisch bedrijf. Zo ben je zeker dat jouw installateur over de nodige competenties beschikt en heb je als klant een grotere kwaliteitsgarantie. Intelligent Wonen is een erkend koeltechnisch gecertificeerd bedrijf en werkt enkel met eigen installateurs, die beschikken over een Rescert attest.Terug naar overzicht  vraag gratis offerte aan in 2min !